Castelul Corvinilor – locația preferată a turiștilor în 2017! Castelul Corvinilor sau Huniazilor din Hunedoara este unul dintre cele mai valoroase monumente medievale din România. În vara lui 2017, castelul a atras peste 330.000 de turiști, atât din Europa, cât și din Vestul Europei, Polonia, Rusia și țările asiatice.

Castelul este înzestrat cu o deosebită arhitectură de factură gotică, specifică perioadei medievale, în jurul acestuia domnind o atmosfera puternic încărcată istoric. Deși construcția a păstrat considerabil din farmecul și arhitectură inițială, cel mai bine conservate porțiuni sunt Turnul Buzduganului, Turnul vechi de poartă și Turnul Capistrano, botezat după numele unui cunoscut călugăr din acea perioada.


În prezent Castelul Corvinilor este vizitat de turiști atât din țară, cât și din străinătate, acesta fiind restaurat și transformat într-un muzeu. De aici iubitorii de suveniruri pot achiziționa diferite lucruri care să le amintească de acest minunat loc.

Turiștii ce ajung aici rămân profund impresionați de frumusețea și povestea acestui castel, astfel că mii de persoane îl vizitează în fiecare an.

Castelul Corvinilor este cea mai mare construcție medievală cu dublă funcționalitate, civilă și militară, din România și se află în acest moment în top 10 al destinațiilor de basm din Europa.